РЕЦЕПТИ И ИНФО ОТ МРЕЖАТА

МОДЕЛИ АКТИВАТОРИ

АКТИВАТОТОР  GL-10

АКТИВАТОТОР  GL-5

Пприложение на активираната вода

 

АКТИВАТОР  GL-2

ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗЕПЕР

 
GL-5
 ВИДЕО

Цена - 71 лева
+ КУРИЕРСКИ
 

ЗА КОНТАКТИ

E-mail :     gvi@gbg.bg
Тел : 0878245917
SKYPE : jivavodabg
 

 
* БАЛКАНДЖИЯ ПАЗИ ТАЙНИТЕ НА ЖИВАТА ВОДА
 
*ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ВОДАТА
 
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА "Жива"-та и "Мъртва"-та вода
 
 
 
 
Цена - 65 лева
+  КУРИЕРСКИ

 

* Балканджия пази тайната на живата вода
Лечител от Троян топи шипове с биополе и руска джаджа
Троянският Балкан се е прославил не само с несметните си съкровища, здравите мъже и лютата сливова ракия, но и със здравословните билки, които могат да избавят от безброй болести всеки повярвал в тяхната целителна магия. Освен това обаче един 75-годишен дядо успя да изтръгне от снагата на Балкана и още едно богатство - жива вода, доказвайки, че в приказките има и зрънце истина.

Народният лечител е убеден, че тайната на здравето се крие в живата вода

Лечебната сила на изворите, възпята в българския фолклор, почива на реални факти, убеден е Нешо Нешев. Бившият ветеринарен лекар се хвали, че от 1994 г. досега поддържа духа и тялото си здраво без нито едно хапче. "Взимам само по едно шишенце жива вода всеки ден", усмихва се загадъчно балканджията. Разказва, че от руски учени и техни публикации в научни списания успял да разучи схемата на апарат, който зарежда планинската вода, повишава нейната енергетика и я превръща в лековита. "Аз не претендирам, че съм откривател на чудото, а само съм го доусъвършенствал", признава чистосърдечно бай Нешо. И после разказва как неволята го подтикнала към алтернативната медицина. Преди десетина години съпругата му получила три последователни удара и била прикована на легло. Лекарите се уплашили и не знаели какво да правят. Нешев вместо да вика неволята, се въоръжил с литература за структуриране на водата, запретнал ръкави и сам сглобил едно апаратче. С джаджата започнал да произвежда по едно-две шишенца жива вода на ден, които давал на съпругата си да пие. "За изненада на медиците за няколко месеца тя се вдигна на крака. Раздвижи се, възвърна си зрението и слуха", спомня си лечителят. Така той разбрал, че от водата по-голям лек няма и решил да доусъвършенства технологията за зареждането й, за да помага на повече хора. Научното обяснение за лечебните свойства на живата вода дядото дава с няколко кратки думи. "Апаратът действа на принципа на електролизата. Той йонизира молекулите на водата, като я превръща във вода с нормално Ph. Тя е мехлем за здравите клетки и смърт за болните. По едно-две шишенца на ден може да взема всеки профилактично дори без да има оплаквания", твърди Нешев. Споделя, че мечтата му е един ден да произведе толкова много вода, че да имунизира масово всички хора и никой да не страда от нищо. Дори живителната течност да бъде бутилирана в пластмасови шишенца, тя издържи 3-4 месеца, без да загуби чудодейната си сила.

Според наблюденията на парамедика само с H2O може да се церят поне 26 болести. Между тях са артрит, астма, гуша, гръбначни изменения, нарушено зрение, напълняване, стрес, студени крака и ръце, увеличени лимфни възли. Най-голямото постижение на Нешо обаче са дузината пациенти, които с негова помощ са преборили рака. По думите му живата вода е успяла "да измие" туморите и кистите във всички части на тялото на пациентите, които дошли отчаяни при него с най-тежката диагноза. "За да имаме благоприятни резултати, единственото условие е успоредно с водолечението да се пази строга диета. От менюто трябва да се изключат захарта, месото, сиренето, кашкавалът и яйцата, както и газираните напитки. Могат да се приемат плодове и зеленчуци", уточнява спецът, който е отказвал предложения от Франция за работа. При най-тежките случаи народният лечител въздейства със силното си биополе. С него въздейства на различни точки от тялото, използвайки метод от китайската традиционна медицина, наречен акупресура. Така с комбинирането на живата вода и енергийния масаж Нешо Нешев ускорява прочистването на организма и неговото възстановяване. 

"Живата вода, която се получава от апарата, е обикновена йонизирана течност, която обаче, попаднала в организма ни, започва да го чисти от натрупаната ненужна плака, вредна пикочна киселина и други токсини. След като молекулите й влязат в тялото, тя започва да извлича пикочната киселина от местата, където се е натрупала. Най-директно това може да се види при шиповете по врата и гръбнака", обяснява Нешев. Тяхното наличие, а после и стопяване най-лесно се доказвало при направена рентгенова снимка. След неколкомесечно приемане на заредената течност шиповете намалявали и дори изчезвали. "Ако се възстанови алкално-киселинното равновесие в организма, той сам може да се справя с всяка болка", проповядва троянецът.

Според бившия ветеринар обаче живата вода е безсилна, ако човек не си помага и сам. Той е доживял до 75-годишна възраст и все още е пъргав като коза, защото, както казва: "Ако искаме да бъдем здрави, денят ни трябва да започва рано сутрин и да свършва рано вечер".

Иван Иванов

Встник Стандарт
ВТОРНИК, 1 Септември 2009

 

 

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ВОДАТА

Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна както за външна така и за вътрешна употреба.

Анолит (мъртва вода) и католит (жива вода)

Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи.

В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията 0,5 pH няма особено практическо значение. 

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.

Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове. 

       Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.

       Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчвада не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежоприготвена вода, а остатътък да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..

Какво количество жива вода може да се пие? - Д-р Нешев споделя: " Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в  pH." и допълва "от 1994г. до сега аз пия само жива вида." При увеличаване употребата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране. 

Аритметично доказване повишаването на pH  на кръвта след пиене на жива вода.

Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и  в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни аннийони от кръвта с количеството хидроксилни аннийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни аннийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0.003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0.153 на 0.003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно - това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на Живата вода.

Лечебната сила на "жива"-та и "мъртва"-та вода

 

    В началото на 1981 г. авторът* на уреда за получаване на "жива" и "мъртва" вода заболял от възпаление на бъбреците и аденом на простатната жлеза, поради което постъпил на лечение в урологичното отделение на Ставрополския медицински институт. В това отделение лежал повече от месец. Когато му предложили да направят операция на аденома, той отказал и бил изписан. Бидейки още болен, той в течение на 3 дни правил апарат за получаване на "жива" и "мъртва" вода, за който била публикувана статията на В.М.Латишев в списанието "Изобретатор и рационализатор" за 1981 г. брой 2 със заглавието, "Неочакваната вода", и интервюто в брой 9 на спец кореспондента Ю.Егоров. с академика на АН УзССР, Вахидов под заглавие "Активираната вода е перспективна".
Първото изпитване на получената вода той извършил върху не зарастващата повече от 6 месеца рана на ръката на сина си.
Проведената проба за лечение надминала всички очаквания: раната на ръката на сина му зараснала на второто денонощие. Сам той започнал да пие "жива"вода по половин чаша три пъти на ден преди ядене и усетил бодрост. Аденомът изчезнал за една седмица. Излекувал се и радикулита, както и отока на краката.
За по голяма убедителност, след една седмица от пиенето на "живата" вода той си направил изследване в поликлиниката със всички анализи, при които не били открити нито една от горните болести. Нормализирало се и кръвното налягане.
Веднъж неговата съседка си изгорила ръката с вряла вода. За лечение тя ползвала получената от него "жива" и "мъртва" вода, и изгарянето изчезнало за 2 дни.
На сина на своя познат, инженер Гончаров, в продължение на 6 месеца гнояла дясната сливица. Използването на различните начини на лечение не давали желания резултат. За лечение той препоръчал вода, 6 пъти на ден гаргара с "мъртва" вода, а след това изпиване на чаша "жива" вода. В резултат на това момчето оздравяло за 3 дни.
Авторът изследвал повече от 600 човека с различни заболявания и всичките те дали положителен резултат при лечение с активирана вода. В края на тая статия е описано устройство, което позволява да се получи "жива" (алкална) и "мъртва" (киселинна) вода. Използването на активирана вода от автора върху себе си и върху членове от семейството му, както и на много хора, дала възможност на автора да състави практическа таблица с процедури за лечение на редица заболявания, да определи времето за излекуване и да проследи хода и характера на оздравяване.
(Съветваме да не се само лекувате без консултация с лекуващ лекар).

Използване на "жива" и "мъртва" вода за лечение на редица заболявания.

Наименование на болестта

Ред на провежданите процедури

Резултат

1

Аденом на простатната жлеза

В течение на 5 денонощия 4 пъти на ден, 30 мин. преди ядене да се пие по 1/2 чаша "жива" вода

След 3-4 дни се отделя слуз, изчезва честото уриниране, на 8-мото денонощие отокът минава

2

Ангина

В течение на 3 денонощия 5 пъти на ден след ядене да се гаргара гърлото с "мъртва" вода и след всякак гаргара да се изпива 1/4 чаша "жива" вода

Температурата спада още първия ден, на 3-я ден болестта изчезва

3

Алергия

Три дня подред, след ядене се измива устата, гърлото и носа с "мъртва" вода. След всяка промивка, през 10 мин се изпива 1/2 чаша "жива" вода. Обривите по кожата(ако ги има)се обтриват с "мъртва" вода.

Болестта обикновено минава след 2-3 дни. Препоръчва се да се повтори процедурата за профилактика.

4

Болка в ставите на ръцете и краката

3 пъти на ден преди ядене да се пие по 1/2 чаша "мъртва" вода в продължение на 2 дни

Болката спира още на 1-я ден

5

Бронхиална астма; бронхит.

В течение на три дни, 4-5 пъти на ден, след ядене се изплаква устата, гърлото и носа с подгрята "мъртва" вода. 10 мин. след всяко изплакване да се пие по 1/2 чаша "жива" вода. Ако не настъпи забележимо подобрение - направете инхалация с "мъртва" вода: 1 л вода се нагрява до 7080 С и се диша нейната пара 10 мин. Повтаря се 34 пъти на ден. Последната инхаляция може да се направи с "жива" вода със сода.

Намалят се позивите за кашлица, подобрява се общото самочувствие. При необходимост, курса на лечение се повтаря.

6

Възпаление на черния дроб

Ежедневно в течение на 4-7 дни се пие 4 пъти по 1/2 чаши: 1-я ден само "мъртва" вода, а през следващите-само "жива" вода

 

7

Възпаление на дебелото черво(Колит).

Първят ден най-добре е нищо да не се яде. В продължение на деня 3-4 пъти се пие по 1/2 чаша "мъртва" вода

Болката преминава за 2 дена

 ЛЕЧЕНИЕ С ЖИВА И МЪРТВА ВОДА

Въздействието на водата, получена с чудесния апарат, е универсално, често профилактично. Важно е само да се знае в какво количество и за колко време да се използва това лекарство Много е важно да не прекалите помнете, че заради силно действащата киселинно-алкална структура можете да използвате живата и мъртвата вода в малки дози и не по-дълго от 34 дни.

Тя влияе добре на вътрешните органи бъбреци, черен дроб, стимулира работата на червата.

При стомашно-чревни разстройства изпиването на половин чаша мъртва вода до половин час ще премахне болките в корема.

При простуда, хрема, ангина, дори при грип активираната вода действа много ефективно.

Гнойни рани, циреи, изгаряния зарастват направо пред очите при използването на тази вода. Поразеното място трябва да се промие с мъртва вода, а след 35 минути да се намокри с жива вода и след това, в продължение на две денонощия да се правят компреси само с жива вода. При вътрешни гнойници две денонощия на възпаленото място се държи компрес с мъртва вода.

Всяка болка в зъбите изчезва 45 минути след като устната кухина се изплакне с мъртва вода (анолит). Анолитът притежава висока проникваща способност в живата тъкан. Той унищожава болестотворните бактерии и в резултат възпалителният гноен процес се прекратява и с него и отива и болката.

За козметични цели тази вода може да се използва за възстановяване растежа на косата и подобряване състоянието на кожата. Измитата коса леко се подсушава с хавлия и се изплаква първо с мъртва, а след това с жива вода. След измиване на лицето то се обтрива с памук, напоен с мъртва и след това с жива вода в тази последователност. Кожата става чиста и свежа.

За повишаване общия тонус на организма може сутрин и вечер след хранене устата да се изплаква с мъртва вода и да се изпива половин чаша жива вода.